Λίστα Υποψηφίων

Λίστα υποψηφίων

Επερχόμενες εκδηλώσεις

No events

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Έχουμε 53 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δελτία τύπου

Rss Δελτία Τύπου

Warning: Parameter 3 to mgmediabot2::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home1/egadmin/public_html/eurelec/libraries/joomla/event/event.php on line 67
Παρασκευόπουλος Γιάννης
Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και σπούδασε νομικά. Εργάζεται στο Ταμείο Υγείας της Τράπεζας της Ελλάδος και έχει διατελέσει Γεν. Γραμματέας στο Σύλλογο Προσωπικού της δουλειάς του.
Ενεργός στον οικολογικό χώρο από το 1986, υπήρξε κοινοβουλευτικός συνεργάτης των Οικολόγων Εναλλακτικών (1990-92) και τακτικός συνεργάτης οικολογικών περιοδικών, όπως η ΝΕΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ και η  ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ. Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, εκλέχθηκε επανειλημμένα στο Πανελλαδικό  Συμβούλιο και την Εκτελεστική τους Γραμματεία. Στις δημοτικές του 2006 ήταν o συντονιστής της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ στο Δήμο Αθηναίων.
Έχει δραστηριοποιηθεί σε πλήθος πρωτοβουλίες για ζητήματα πόλης, ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ 2001 για τα θέματα της παγκοσμιοποίησης. Ιδρυτικό μέλος του δικτύου Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ, συμμετέχει επίσης στο σωματείο ΠΕΖΗ για τα δικαιώματα των πεζών και στο κίνημα των ποδηλατών.  

 
Οι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο 2004-2009
Οικολόγοι Πράσινοι