Λίστα Υποψηφίων

Λίστα υποψηφίων

Επερχόμενες εκδηλώσεις

No events

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Έχουμε 49 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δελτία τύπου

Rss Δελτία Τύπου

Warning: Parameter 3 to mgmediabot2::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home1/egadmin/public_html/eurelec/libraries/joomla/event/event.php on line 67
Κονιόρδου Λυδία

Λύδια ΚονιόρδουΓεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους «ΔΕΣΜΟΥΣ» της Ασπασίας Παπαθανασίου, το Εθνικό Θέατρο, το «Θέατρο Τέχνης» του Κάρολου Κουν, με το «Θέατρο Πολιτεία» (Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη) και την «Νέα Σκηνή» του Λευτέρη Βογιατζή. Επίσης με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας (Ηλέκτρα), Βόλου και Πάτρας.

Ως σκηνοθέτης έχει ανεβάσει έργα σύγχρονου και κλασσικού ρεπερτορίου στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Πάτρας και Βόλου, στο Εθνικό Θέατρο, στη Λυρική Σκηνή Αθηνών και τα Πανεπιστήμια: της Νέας Υόρκης, του Μπίνγκαμπτον, της Οξφόρδης, όπως και στο Μουσείο Γκέττι.

Έχει διδάξει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και το Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τώρα διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών.

Έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και του Κέντρο Μουσικού Θεάτρου του Βόλου και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.

Της έχουν απονεμηθεί τα βραβεία «Λ. Λουριώτη», «Μαρίκα Κοτοπούλη», «Κάρολος Κουν» για την προσφορά της στο αρχαίο Ελληνικό δράμα και «Βραβείο Κριτικών» για την παράσταση Ίων του Ευριπίδη.

Βιογραφικό στην Βικιπαιδεία

 
Οι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο 2004-2009
Οικολόγοι Πράσινοι