Λίστα Υποψηφίων

Λίστα υποψηφίων

Επερχόμενες εκδηλώσεις

No events

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Έχουμε 8 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δελτία τύπου

Rss Δελτία Τύπου
Νέα
Οικολόγοι Πράσινοι
 • Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

  Απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου της 13/06/2009

  Το  πολιτικό σκηνικό της χώρα μας, ειδικά μετά την επανεκλογή της Ν.Δ και τη σωρεία των πρασινογάλαζων σκανδάλων που καθημερινά σχεδόν αποκαλύπτονται, μοιάζει να βρίσκεται σε κατάρρευση. Σε αυτό το σκηνικό  αν προσθέσουμε  την οικονομική κρίση που έχει αρχίσει εδώ και λίγους μήνες, δημιουργείται ένα εκρηκτικό πολιτικό περιβάλλον  που αυτή τη φορά συνδυάζει την αποχή με μεγάλη κινητικότητα ψηφοφόρων.

  Είναι ανησυχητικό ότι ενώ η ελληνική κοινωνία απορρίπτει ολοένα και περισσότερο το δικομματικό μας σύστημα, τα κόμματα του δικομματισμού κέρδισαν επικοινωνιακά, -αλλά όχι πραγματικά αφού έχασαν εκατομμύρια ψήφους- τις εκλογές, Και κατάφεραν να μονοπωλήσουν τον μετεκλογικό πολιτικό διάλογο.

  Τα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές (κρίση της ΝΔ, αποτυχία του ΠΑΣΟΚ να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, κρίση ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη αποχή, εκλογή του πρώτου Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων) θέτουν πλέον προς ευρύτερη συζήτηση την κρίση του πολιτικού συστήματος αλλά και την κρίση της πολιτικής όπως παρουσιάζεται στη χώρα μας. Είναι επικίνδυνο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες πείθονται ότι οι πολιτικοί και η πολιτική δεν προσφέρουν λύσεις και μερικές φορές είναι εμπόδιο στις λύσεις. Είναι αναγκαίο λοιπόν να αποδείξουμε ότι υπάρχει μια άλλη πολιτική που προσφέρει λύσεις και βελτιώνει τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Πολιτική δεν είναι τι γίνεται μεταξύ των κομμάτων αλλά κυρίως ποιες προτάσεις υπάρχουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία και πως αυτές εφαρμόζονται.

  Τα κομματικά τείχη έχουν υποστεί ρωγμή. Τα κόμματα δεν πρέπει να θεωρούν πλέον δεδομένο ότι μπορούν εύκολα να ελέγχουν τους πολίτες. Σε κάθε εκλογική διαδικασία θα πρέπει να προσπαθούν τα κόμματα πολύ ώστε να πείθουν τους πολίτες τόσο για να ψηφίσουν όσο και να επιλέξουν συγκεκριμένο κόμμα.

  Οι νέοι είναι αυτοί που απείχαν περισσότερο από την εκλογική διαδικασία. Οι νέοι δεν έχουν φωνή σήμερα. Απείχαν σε σημαντικό ποσοστό γιατί ενώ ζουν τις συνέπειες των αποφάσεων των σημερινών γενεών και πολιτικών στη ζωή τους και το μέλλον τους, δεν τους ακούει κανείς, δεν τους δίνουμε το λόγο. Είναι αναγκαίο σήμερα να προωθηθούν νέες μορφές πολιτικής συμμετοχής, που θα δώσουν το δικαίωμα στους νέους ανθρώπους να συνδιαμορφώσουν το μέλλον και τη ζωή τους.

  Κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Η ΝΔ έχασε μεγάλο ποσοστό των προηγούμενων ψηφοφόρων της λόγω της διαφθοράς, των αποτυχημένων πολιτικών της στα θέματα της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.  Το ΠΑΣΟΚ δεν έπεισε ότι πράγματι έχει αλλάξει και αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Η αύξηση των ποσοστών του ΛΑΟΣ οφείλεται κυρίως στην ψηφοθηρική προσέγγιση των προβλημάτων και στην απόκρυψη των επικίνδυνων και λαϊκιστικών του θέσεων μέσω μιας επικοινωνιακής ρητορικής με ανήθικη επίθεση στους Οικολόγους Πράσινους. Το ΚΚΕ κατάφερε μεν να συσπειρώσει ξανά ένα ποσοστό της ψήφου διαμαρτυρίας αλλά αρχίζει να παρουσιάζει και αυτό φθίνουσα πορεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε την συγκεχυμένη εικόνα που εκπέμπει με εγκατάλειψη πολλών από τις θέσεις που διαφοροποιούσαν το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς από τις υπόλοιπες πολιτικές οικογένειες.

  Το εκλογικό αποτέλεσμα των Οικολόγων Πράσινων εκλαμβάνεται ως σημαντική νίκη του κόμματός μας. Όχι μόνο πετύχαμε τον στόχο μας αλλά θα είμαστε κοινοβουλευτικό κόμμα για τα επόμενα πέντε χρόνια, κάτι που μας προσφέρει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες εξέλιξης και σταθεροποίησης. Ταυτοχρόνως καταφέραμε να πιέσουμε τα άλλα κόμματα τα οποία εξαναγκάστηκαν να βάλουν στο λόγο τους και λίγο ...πράσινη ρητορική, χωρίς όμως επί της ουσίας να αλλάζουν κάτι από το πολιτικό τους πρόγραμμα και το γενικότερο πολιτικό τους στίγμα.

  Η οικολογία δεν είναι πάντως σαν το αλάτι για να βάζεις και ολίγον από αυτή για να νοστιμέψει ένα κατά τα άλλα άνοστο φαγητό λόγω κακών συστατικών.

  Είναι στο χέρι μας τώρα, να πετύχουμε ακόμα περισσότερα, αλλάζοντας τον πολιτικό διάλογο, τις πολιτικές διαδικασίες αλλά και το περιεχόμενο της πολιτικής. Να επηρεάσουμε  τις εξελίξεις στη χώρας μας ώστε να στραφούν προς πιο πράσινες κατευθύνσεις σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής στο άμεσο μέλλον. Αλλά επιδιώκουμε να αναδείξουμε τώρα την συνεκτική πράσινη λύση απέναντι στα σημερινά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, την πράσινη λύση απέναντι στην πολλαπλή κρίση.

  Οι Πράσινοι έχουν μια συγκεκριμένη πρόταση διεξόδου από την κρίση και αυτό εκτιμήθηκε στις περισσότερες χώρες. Τόσο τα ποσοστά των Πρασίνων σε αρκετές χώρες όσο και η εκλογή 53 πρασίνων Ευρωβουλευτών (μαζί με τους συνεργαζόμενους) αποδεικνύουν ότι οι Πράσινοι αποτελούν μια αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική πρόταση.

  Ακραίες αντιλήψεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες πέτυχαν αύξηση των ποσοστών τους απευθυνόμενοι στους φόβους και τις φοβίες των πολιτών από υπαρκτά ή φουσκωμένα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις αδυνατούν να αντιμετωπίσουν ή τα προκαλούν λόγω λανθασμένων επιλογών. Η μετανάστευση μετατρέπεται για παράδειγμα σε πρόβλημα ότι δεν υπάρχει μια σοβαρή ευρωπαϊκή και εθνική μεταναστευτική πολιτική. Η χειρότερη λύση είναι η λαϊκιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να εντείνει τους κινδύνους αλλά και τις κοινωνικές συγκρούσεις.

  Στη  διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δημοσκοπικά φανήκαμε να είμαστε πολύ πιο δυνατοί από το τελικό αποτέλεσμα.

  Μαθαίνοντας από την εμπειρία  μας, των πρόσφατων ευρωεκλογών, πρέπει στο μέλλον να ορίσουμε κριτήρια και διαδικασίες που να εξασφαλίζουν μια συλλογική εκπροσώπηση του φορέα-σύμφωνη με τις αρχές μας άλλωστε. Ο ενθουσιασμός, η αυθόρμητη κινητοποίηση μελών και η αυτό-οργάνωση τους μπορεί να ενεργοποιεί τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα του φορέα.

  Η επίθεση που δεχτήκαμε από το σύνολο του πολιτικού συστήματος (άλλοτε θεμιτή αλλά τις περισσότερες φορές ανήθικη),κατέληξε σε βρόμικη επίθεση με διαστρέβλωση των θέσεων μας στα εθνικά και εν τέλει ευνόησε το ΛΑΟΣ  που κατόρθωσε να συσπειρώσει με το να εδραιωθεί κριτής του πατριωτισμού των άλλων κομμάτων. Επίκεντρο των επιθέσεων υπήρξαν τα εθνικά και οι υποτιθέμενες διασυνδέσεις μας με το πολιτικό σύστημα, που ήθελαν να μας δείξουν όμοιους με αυτό σπέρνοντας φημολογίες και παραπληροφόρηση ώστε να μας παραστήσουν "ψευδές" κόμμα για διαμαρτυρία ενάντια στο πολιτικό σύστημα.

  Θα πρέπει, ως Πράσινοι αλλά και η ευρύτερη κοινωνία, να κατανοήσουμε ότι η πολιτική αυτή του ΛΑΟΣ, αλλά και άλλων εθνικιστικών ομάδων είναι επικίνδυνη για τη χώρα μας. Θα πρέπει επίσης να κατανοήσουμε ότι κομμουνιστική αριστερά, προσβλέποντας σε δικά της κέρδη- που όμως δεν πέτυχε- ευνόησε με τις συμπληρωματικές προς το ΛΑΟΣ επιθέσεις της, την άνοδο της ακροδεξιάς.

  Η συγκυρία αυτή, όπου ο δικομματισμός κρατεί ακόμη, παρά τις απώλειες, με εκλογικά κέρδη μόνο για την ακροδεξιά και τους Πράσινους μοιάζει με τις συνθήκες που επικρατούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη - άνοδος Πράσινων  αλλά και ακροδεξιών ταυτοχρόνως.

  Αυτό αποδεικνύει ότι ο πραγματικός μας ρόλος σε όλη την Ευρώπη είναι, πέρα από δύναμη για την προστασία του περιβάλλοντος να είμαστε ο αντίποδας της άκρας δεξιάς και του λαϊκισμού αλλά και της επιρροής που μπορεί να έχει στην δεξιά πολιτική. Αυτό ουσιαστικά ζητούν από μας οι σταθεροί μας ψηφοφόροι και όχι οι ευκαιριακοί, και αυτό το κίνημα οφείλουμε να ενδυναμώσουμε.

  Είναι γεγονός ότι είχαμε ευρωεκλογές και μόνο τα ευρωπαϊκά θέματα δεν συζητήθηκαν παρά το γεγονός ότι η πορεία της Ευρώπης μας αφορά, η απουσία ευρωπαϊκής απάντησης στην οικονομική και κοινωνική κρίση επηρεάζει και τις εθνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης. Είναι πολύ πιθανό να πάμε σύντομα και σε εθνικές εκλογές χωρίς να γίνει καμία συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα. Είναι αναγκαίο λοιπόν ως Οικολόγοι Πράσινοι με τις νέες δυνατότητες που μας προσφέρει η παρουσία μας στο πολιτικό σκηνικό ως η 6η πολιτική δύναμη να θέτουμε συνεχώς στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης τα βασικά θέματα και να αναδεικνύουμε τη συνοχή των πράσινων προτάσεων.

  Αθήνα, 13 Ιουνίου 2009

  Το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων • Για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

  Η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων ευχαριστεί τους Έλληνες πολίτες για την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους που είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή του πρώτου Πράσινου Έλληνα ευρωβουλευτή, ο οποίος θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο, κοντά στους υπόλοιπους Πράσινους από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

  Στις ευρωεκλογές οι Πράσινοι παρουσίασαν εντυπωσιακή άνοδο στην Ευρώπη. Οι ευρωπαίοι πολίτες στήριξαν τις θέσεις και προτάσεις των Πράσινων για στροφή στην οικονομία που θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα την οικονομική και περιβαλλοντική κρίση, για περισσότερη κοινωνική αλληλεγγύη, για εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης με σεβασμό στους πολίτες.  Η ενισχυμένη δύναμη των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο θα συμβάλλει στην προώθηση λύσεων, με τη δοκιμασμένη πολιτική των ευρύτερων συνθέσεων και συνεργασιών.

  Επιδιώκουμε ένα ευρύ διάλογο με την κοινωνία. Δεν θέλουμε μονολόγους. αλλά συμμετοχή και διαβούλευση. Η συμμετοχή των πολιτών θα μας καταστήσει και καλύτερους εκπροσώπους για τα προβλήματα που μας αφορούν όλους, τα προβλήματα βιωσιμότητας και αλληλεγγύης, για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία.

  Οι Οικολόγοι Πράσινοι πέτυχαν τους στόχους τους, αυτόν της εκλογής Έλληνα Πράσινου ευρωβουλευτή για πρώτη φορά στην ιστορία του οικολογικού κινήματος στη χώρα μας και τον προσανατολισμό της πολιτικής συζήτησης σε πράσινες κατευθύνσεις. Σημειώνουμε, όμως, ότι τα θέματα της Ευρώπης, που αυτά θα διαχειριστούν όσοι εκλέχτηκαν ευρωβουλευτές, ήταν ο μεγάλος απών  κατά την προεκλογική περίοδο στη χώρα μας.

  Ειδικά το κόμμα μας βρέθηκε στο στόχαστρο συχνά με μεθόδους ασύμβατες με το δημοκρατικό διάλογο, κυρίως για θέματα εξωτερικής πολιτικής, και δικαιωμάτων.

  Από την αρχή τονίσαμε πως σε μια εποχή που η οικολογική κρίση επιβάλλει στενή συνεργασία κάθε χώρας με τους άμεσους γείτονές της, είναι επικίνδυνο να μετατρέπεται μια εκλογική αναμέτρηση σε διαγωνισμό εθνικής πλειοδοσίας. Κάθε εθνικισμός αποτελεί σήμερα πρώτα απ' όλα απειλή για τη δική του χώρα.

  Η σιωπή όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στις επιθέσεις αυτές, με την τιμητική εξαίρεση του κου Μάνου, οδήγησε τελικά το ΛΑΟΣ στη θέση του κριτή του πατριωτισμού των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων. Κάτι που ασφαλώς ευνοεί το συγκεκριμένο κόμμα, όχι όμως τη δημοκρατία ούτε και τα συμφέροντα τις χώρας μας.

  Τέλος ευχόμαστε καλή δύναμη στον Ευρωβουλευτή μας Μιχάλη Τρεμόπουλο, που θα μας εκπροσωπήσει επάξια, ως ο αγωνιστής που πάντα υπήρξε, και χαιρόμαστε μαζί του. Από την πλευρά μας θα αξιοποιήσουμε την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο όχι μόνο για τη συνολική προώθηση των πράσινων λύσεων στην Ευρώπη, αλλά για την ανάδειξη και στήριξη θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος.

  Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο, αλλά πόδια έχουμε και θα τον περπατήσουμε.

  Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών που μας στήριξαν και να δικαιώσουμε την ψήφο τους.

  Η Εκτελεστική Γραμματεία • Ιστορική στιγμή για τους Οικολόγους Πράσινους

  Ιστορική στιγμή για τους Οικολόγους Πράσινους αποτελεί η αποψινή εκλογή του πρώτου Έλληνα πράσινου ευρωβουλευτή που ικανοποιεί τον στόχο που είχαν θέσει από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας τους για εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  Σήμερα, οι πολίτες της χώρας μας έστειλαν ένα πολιτικό μήνυμα, ότι θέλουν να αλλάξουν το κλίμα και να θέσουν στο κέντρο της πολιτικής την αναζήτηση λύσεων για το περιβάλλον, τη κοινωνία και την οικονομία.

  Το εκλογικό αποτέλεσμα των Οικολόγων Πράσινων στηρίχτηκε σε ένα ρεύμα συνειδητής ψήφου για την καθιέρωση του πράσινου πολιτικού πόλου στην χώρα μας. Το ρεύμα αυτό συναντήθηκε και το κλίμα διάχυτης κοινωνικής δυσαρέσκειας, που τελικά εκφράστηκε κυρίως με την πρωτοφανή αποχή από τις εκλογές.

  Ο Μ. Τρεμόπουλος, που εκλέγεται ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε:

  Ένας νέος πόλος, δημιουργήθηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή και ξεκίνησε την έκφρασή του στους πολιτικούς θεσμούς με την εκλογή του πρώτου πράσινου ευρωβουλευτή. Το γεγονός ότι παρ'όλες τις οργανωμένες συκοφαντικές επιθέσεις ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας εμπιστεύτηκε τους οικολόγους πράσινους, εγγυάται και την είσοδό τους στην ελληνική βουλή στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πέτυχαν όλους τους στόχους τους εξασφαλίζοντας μια αύξηση 500% σε σχέση με τις εκλογές του 2007  αλλάζοντας την πολιτική ατζέντα, αναγκάζοντας όλα τα κόμματα να υιοθετήσουν πράσινες πολιτικές έστω και στα λόγια.

  Η Μ. Βασιλάκου, δεύτερη στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων τόνισε ότι:

  Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε όλη την Ευρώπη έλαβαν υψηλά ποσοστά γιατί είναι μία πολιτική οικογένεια που αγωνίζεται για πράσινη λύση στην οικονομική, κοινωνική, και περιβαλλοντική κρίση αλλά και για τη αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης. Διεκδικούμε 5.000.000 πράσινες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, ένα Πράσινο New Deal. Η αύξηση της εκλογικής δύναμης των Πράσινων και του αριθμού των Πράσινων Ευρωβουλευτών αλλάζει σε όλη την Ευρώπη τους πολιτικούς συσχετισμούς. Ένα πολιτικό θαύμα συντελέστηκε στην Ελλάδα, στην Ολλανδία, στη Βρετανία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία και αλλού».

  Ο Ν. Χρυσόγελος συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε: Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποτελούν πλέον στην στην Ελλάδα μία υπολογίσιμη πολιτική δύναμη που θα αγωνιστεί μαζί με τους πολίτες για να αλλάξουμε την πολιτική και να επιδιώξουμε λύσεις για τα προβλήματα μας. • Δεν δίνονται ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων στους ψηφοφόρους

  Παρατυπίες στην ψηφοφορία

  Στα γραφεία μας φτάνουν όλο και περισσότερες καταγγελίες ότι το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα στα ψηφοδέλτια που δίνονται στους ψηφοφόρους πριν μπούνε στο παραβάν.

  Το περιστατικό που συνέβη στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Μ. Τρεμόπουλο έχει επαναληφθεί σε αρκετές περιπτώσεις σε εκλογικά τμήματα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και αρκετών ακόμα περιοχών της χώρας όπως μας καταγγέλλουν μέλη και ψηφοφόροι μας. Επίσης έχει αναφερθεί ότι τα ψηφοδέλτια δίνονται στους ψηφοφόρους με προτεραιότητα στα 5 κοινοβουλευτικά κόμματα και όχι με κυκλική σειρά.

  Φοβούμαστε ότι αυτά τα γεγονότα είναι συνέχεια του λασπόλουτρου στο οποίο μας έχουν υποβάλει τις τελευταίες βδομάδες οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

  Καλούμε τον έφορο εκλογών να επισημάνει στις εφορευτικές επιτροπές ότι πρέπει να δίνονται στους ψηφοφόρους ψηφοδέλτια από όλους τους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές και μάλιστα με κυλιόμενη σειρά.

  Ζητούμε από τους πολίτες να μας αναφέρουν παρόμοιες παρατυπίες στο 210 3241001.

  Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή των Οικολόγων Πράσινων

 • Σχετικά με τον ποιητή, Νάνο Βαλαωρίτη

  Το ζήτημα που πρόσφατα δημιουργήθηκε με τις υποτιθέμενες δηλώσεις του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη περί υποστήριξής του για το ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει δύο πράγματα:

  Πρώτον: Μερικοί προσπαθούν με κάθε τρόπο, παραποιώντας και παραχαράσσοντας λόγια και έννοιες να επωφεληθούν από την δημιουργία εντυπώσεων της τελευταίας στιγμής, με μη έντιμους τρόπους.

  Δεύτερον: Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε ένα κόμμα, με ανοιχτή εσωτερική δημοκρατία, με διάλογο που επιτρέπει την διαφοροποίηση και έκφραση απόψεων και κριτικής και με σεβασμό στην διαφορετικότητα. Η εσωτερική κριτική μπορεί  και επιβάλλεται να απευθύνεται και στους εκπροσώπους μας. Στόχος της κριτικής είναι πάντα η συνολική μας βελτίωση και ως τέτοια πάντα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Η ελευθερία όμως της εσωκομματικής κριτικής είναι κάτι που τα περισσότερα κόμματα δεν έχουν συνηθίσει ούτε και ανέχονται. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που εισάγουμε νέα ήθη στην πολιτική.

  Για μας κάθε θετική κριτική είναι σεβαστή κι αποτελεί επιβεβαίωση ότι ο εσωτερικός μας διάλογος παραμένει  ανοιχτός, χωρίς παρωπίδες με συνεργατικό και συνθετικό πνεύμα και με ευρύτητα σκέψης χωρίς περιχαράκωση.

  Λέμε και εννοούμε ότι θα αλλάξουμε την κουλτούρα της πολιτικής στη χώρα μας. Αναμείνατε στο ακουστικό σας.

  Η Εκτελεστική Γραμματεία

  Ακολουθεί σημερινή δήλωση διάψευσης του Νάνου Βαλαωρίτη:

   "Ουδέποτε είπα ότι υποστηρίζω το ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσα ότι θα υποστηρίξω οποιονδήποτε πολιτικό έχει οικολογικές ευαισθησίες, σε όποιον πολιτικό χώρο και αν βρίσκεται, ακριβώς επειδή πιστεύω ότι η οικολογία πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα της πολιτικής μας αυτή τη στιγμή. Δεν θα πρέπει να συγχέεται η κριτική που έχω ασκήσει στους εκπροσώπους των οικολόγων πράσινων με υποστήριξή μου σε άλλον πολιτικό χώρο. Παραμένω μέλος των Οικολόγων Πράσινων."

   Νάνος ΒαλαωρίτηςΟι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο 2004-2009
Οικολόγοι Πράσινοι